• Video 'Dessertbord van chocolade, praliné en peer'

Bekijk deze video

een overheerlijk dessertbord van chocolade, praliné en peer

met Marike van Beurden

Verbaas uw gasten met dit dessert waarbij een minimum aan suiker gebruikt is en je een maximum aan smaken ervaart.  Chef Marike presenteert een bord waarop de peer, chocolade en hazelnoten volledig tot hun recht komen en samen een unieke smaakbeleving garanderen.
Er is wel wat werk aan dit recept maar Chef Marike verdeelt het in stukjes zodat je stap per stap kan volgen hoe je dit zelf tot een succesvol einde kan brengen.
 
Wil je deze video bekijken en ook het recept ontvangen, vul dan vlug onderstaand formulier in en je ontvangt een email met de link naar de video en het recept.
Deze video is beschikbaar tot 31 augustus 2021.

Docent

Marike van Beurden

Gastdocent

Marike startte haar opleiding in Nederland in de richting bakkerij en confiserie. Daarna verhuisde ze naar Brugge waar ze haar vaardigheden als chef patissier en chocolatier verfijnde. Nadat ze was afgestudeerd, werkte ze voor chocolatier Dominique Persoone en vervolgens vond ze haar eigen stijl in één van de meest trendy zaken in Londen onder begeleiding van Pierre Gagnaire. Voordat ze naar haar volgende Europese bestemming ging in 2004, behaalde ze verschillende prijzen in culinaire competities en werd ze eerste in “Nederlandse Patisserie Award”. In deze periode bleef ze deelnemen aan de meest begeerde wedstrijden in de sector en behoorde regelmatig tot de winnaars. Tijdens haar “Tour de France” werkte ze in de keuken van verschillende Michelin sterrenrestaurants zoals Le Cinq in de Four Seasons George V in Parijs, La Villa Madie in Cassis onder het toeziend oog van Enrico Bernardo en in het Hotel du Castellet. Tenslotte eindigde ze in het het befaamde Maison Pic in Valence onder de hoede van de enige vrouwelijke drie sterren Michelin chef, Anne Sophie Pic. Met de overwinning als “Nederlandse Chocolate Master 2013” kreeg ze een ticket om deel te nemen aan de International Finale van de World Chocolate Masters in Parijs waar ze de 2de plaats kon bemachtigen en waar haar “gelaagde chocoladecake” en “gemouleerde chocoladepraline” herkend werden als de beste in de wereld. Daarna trok Marike naar Hong Kong waar ze Chef Patisserie werd in het Michelin sterrenrestaurant Caprice in de Four Seasons in Hong Kong. Door Tatler werd Marike genomineerd als Best Hong Kong Pastry Chef 2015.

Niveau

Niveau 2

Intermediair

 

U bent professioneel actief en heeft een goede vakkennis.

Voor Chocolatiers/Patissiers : U heeft een goede kennis over het voorkristalliseren van chocolade, basistechnieken, enz. In opleidingen niveau 2 gaat het eerder om praktijk dan theorie.
Voor Horeca (sous) chefs : U bent vertrouwd met het maken van desserten en kent de klassiekers zoals mousses en moelleux. In niveau 2 wordt de focus gelegd op meer creatieve toepassingen en/of bepaalde thema's of specifieke vaksegmenten.

Bestemd voor deelnemers die vertrouwd zijn met chocolade, al een tijdje werkzaam zijn als chocolatier, patissier of kok, of een cursus voor beginners hebben afgewerkt.

 

Locatie

CHOCOLATE ACADEMY™ centre België

Callebaut heet u van harte welkom in de CHOCOLATE ACADEMY™ centre

In deze unieke Academy in Wieze kan u praktijkgerichte cursussen volgen onder de vakkundige begeleiding van de Technical Advisors van Callebaut of externe experts. Daarnaast organiseren we ook demonstraties rond verschillende thema’s in het hele land.

Of u nu de basistechnieken van chocoladeverwerking wilt aanleren of de kunst van het creëren van verfijnde chocoladegebakjes en -desserten onder de knie wilt krijgen, u vindt in de CHOCOLATE ACADEMY™ centre beslist de opleiding die u zoekt.