• Replay van de Livestream 'Paasinspiratie'

Replay van de Livestream

"Paasinspiratie"

met Ambassador Jurgen Koens en

Chocolate Academy Chef Dries Delanghe

 

Je bent chocolatier of patissier en je wil jouw klanten verrassen met een Paasassortiment dat anders is dan alle andere?

Volg dan zeker de replay van onze Livestream "Paasinspiratie".

Een Livestream boordevol inspiratie zodat je tijdig voorbereid bent op één van jouw drukste seizoenen van het jaar.

Tijdens deze Livestream presenteerden we jou een mooie variatie van patisserie en chocolade creaties in de Callebaut "5 colors of chocolate". Alles werd daarna afgewerkt met de prachtige seizoensdecoraties van Mona Lisa. Kortom een webinar waar je naast Paasinspiratie ook praktische tips kreeg om jouw verkoop een boost te geven.

 

Kon je de Livestream niet live volgen, maar ben je toch benieuwd?
Vul onderstaand formulier in en ontvang de link naar de replay. 
 

Docent

Dries Delanghe

Chef

Dries begon zijn opleiding bij de brood- en banketbakkerijschool Ter Groene Poorte.  Hij koos ervoor om zich te specialiseren in gezonde bakkerijtoepassingen, chocolade en industriële productieprocessen voor brood/gebak.
Na zijn opleiding werkte hij voor verschillende prestigieuze restaurants en banketbakkerijen zoals Le Sanglier des Ardennes, Hof Van Cleve, het enige 3 sterren restaurant in België, Pierre Hermé en Joël Robuchon in Las Vegas.
Dries houdt ervan om zijn passie en kennis voor gebakskunst te combineren en zo nieuwe technieken te blijven leren en up-to-date te blijven op het gebied van moderne smaakprofielen.
Dankzij zijn achtergrond in zowel met Michelinsterren bekroonde restaurants als patisserieën, is hij erg veelzijdig en weet hij het beste van twee werelden samen te brengen in dessertborden, gebakjes, chocoladebonbons en -stukken, roomijs en sorbets, viennoiserie en brood.
Hij is gepassioneerd en enthousiast en geeft altijd het beste van zichzelf.

Docent

Jurgen Koens

Gastdocent

Jurgen heeft als gediplomeerd kok, chocolatier en patissier bij diverse gerenommeerde bedrijven ervaring opgedaan.

Hij werkte in sterrenrestaurants als chef patissier zoals, Kromme watergang**, De Swaen**, Interscaldis** en La Gavroche *** in Londen. Ook in patisseriezaken zoals Artisan du chocolat, Vlaemsche broodhuys en op een cruiseschip als chef van de patisserie en bakkerij.
Hij werkte ook als productontwikkelaar en demonstrateur voor Cnudde NV en was chef Patissier bij de grootste exclusieve party cateraar van BeNelux, Maison vd Boer.

Jurgen is eigenaar en chef van een consultingbedrijf 4Pastry (jurgenkoens.nl) en van twee patisserie/chocolaterie zaken in Eindhoven met de naam Pastryclub 1.0 en 2.0 (pastryclub.nl).

Daarnaast won hij diverse keren goud bij o.a. de Olympiade der Köche in Erfurt, de TT culinaire sierklasse in Assen en de Asia Culinary Cup in Bangkok.

Met een jarenlange ervaring in binnen- en buitenland vindt hij het tijd worden om opgedane kennis te gaan delen en anderen de fijne kneepjes van zijn vak te leren.

 

Niveau

Niveau 2

Intermediair

 

U bent professioneel actief en heeft een goede vakkennis.

Voor Chocolatiers/Patissiers : U heeft een goede kennis over het voorkristalliseren van chocolade, basistechnieken, enz. In opleidingen niveau 2 gaat het eerder om praktijk dan theorie.
Voor Horeca (sous) chefs : U bent vertrouwd met het maken van desserten en kent de klassiekers zoals mousses en moelleux. In niveau 2 wordt de focus gelegd op meer creatieve toepassingen en/of bepaalde thema's of specifieke vaksegmenten.

Bestemd voor deelnemers die vertrouwd zijn met chocolade, al een tijdje werkzaam zijn als chocolatier, patissier of kok, of een cursus voor beginners hebben afgewerkt.

 

Locatie

CHOCOLATE ACADEMY™ centre België

Callebaut heet u van harte welkom in de CHOCOLATE ACADEMY™ centre

In deze unieke Academy in Wieze kan u praktijkgerichte cursussen volgen onder de vakkundige begeleiding van de Technical Advisors van Callebaut of externe experts. Daarnaast organiseren we ook demonstraties rond verschillende thema’s in het hele land.

Of u nu de basistechnieken van chocoladeverwerking wilt aanleren of de kunst van het creëren van verfijnde chocoladegebakjes en -desserten onder de knie wilt krijgen, u vindt in de CHOCOLATE ACADEMY™ centre beslist de opleiding die u zoekt.