• Video 'Ruby praline met basilicum en limoen'

Bekijk deze video

een overheerlijke Ruby praline met een vulling van basilicum en limoen

In deze video leer je hoe je Callebaut®’s Ruby RB1 kan gebruiken om prachtige pralines te maken met een meervoudig smaakprofiel.  Kijk over de schouder van Chef Ryan Stevenson en leer hoe je Ruby pralines maakt.  Vervolgens zal je zien hoe je de ganache op basis van basicilum, limoen en Ruby maakt om de pralines op te vullen.  Maak tenslotte de buitenkant van de praline even mooi als de binnenkant en kijk hoe hij de decoratie aanpakt op een snelle en eenvoudige manier.
 

Docent

Ryan Stevenson

Gastdocent

In 1998 heeft Ryan zijn eerste 'victorie-moment' beleefd door de eerste prijs te winnen op de wedstrijd 'Artistieke Broodsculptering' tijdens de Bread Show in Queensland - Australië. Later heeft Ryan verschillende keren deelgenomen aan deze wedstrijd die hij telkens won.  Als Belgium Chocolate Master heeft hij ook deelgenomen aan de World Chocolate Masters en in 2009 won hij de prijs voor de Beste Praline.

Doorheen Australië, UK, Duitsland en zijn huidig thuisland België waar hij sinds 2005 woont, heeft Ryan een rijke ervaring opgebouwd in 5* hotels, 3*¨Michelin restaurants en gereputeerde Belgische patisseriewinkels. Ryan is Head van de Chocolate Academy Belgium.

Niveau

Niveau 2

Intermediair

 

U bent professioneel actief en heeft een goede vakkennis.

Voor Chocolatiers/Patissiers : U heeft een goede kennis over het voorkristalliseren van chocolade, basistechnieken, enz. In opleidingen niveau 2 gaat het eerder om praktijk dan theorie.
Voor Horeca (sous) chefs : U bent vertrouwd met het maken van desserten en kent de klassiekers zoals mousses en moelleux. In niveau 2 wordt de focus gelegd op meer creatieve toepassingen en/of bepaalde thema's of specifieke vaksegmenten.

Bestemd voor deelnemers die vertrouwd zijn met chocolade, al een tijdje werkzaam zijn als chocolatier, patissier of kok, of een cursus voor beginners hebben afgewerkt.

 

Locatie

CHOCOLATE ACADEMY™ centre België

Callebaut heet u van harte welkom in de CHOCOLATE ACADEMY™ centre

In deze unieke Academy in Wieze kan u praktijkgerichte cursussen volgen onder de vakkundige begeleiding van de Technical Advisors van Callebaut of externe experts. Daarnaast organiseren we ook demonstraties rond verschillende thema’s in het hele land.

Of u nu de basistechnieken van chocoladeverwerking wilt aanleren of de kunst van het creëren van verfijnde chocoladegebakjes en -desserten onder de knie wilt krijgen, u vindt in de CHOCOLATE ACADEMY™ centre beslist de opleiding die u zoekt.