• Video 'Asian Passion' / NL

Video "Dessertbord ASIAN PASSION"

met Marike Van Beurden

 

Onze chefs hebben overal in de wereld gewerkt en gewoond. 

Al die indrukken vertalen ze in hun gerechten.  En dit dessert van Chef Marike Van Beurden is hier een mooi voorbeeld van. 


Dit dessertje laat je dromen van het Verre Oosten met al zijn typische en exotische vruchten.  Mango, ananas en kokosnoot verenigen zich samen met witte chocolade op dit verrassend dessertbord.

Ga samen met Marike aan de slag en leer :

1. Hoe je ijsroom maakt met yoghurtpoeder

​​​​​2. Hoe je "sneeuw" maakt van witte chocolade

3. Hoe je uitgesproken smaken mooi kan balanceren.Schrijf je snel in via onderstaand formulier en ontvang gratis de link naar de educatieve video en krijg het recept er bovenop!

Docent

Marike van Beurden

Gastdocent

Marike startte haar opleiding in Nederland in de richting bakkerij en confiserie. Daarna verhuisde ze naar Brugge waar ze haar vaardigheden als chef patissier en chocolatier verfijnde. Nadat ze was afgestudeerd, werkte ze voor chocolatier Dominique Persoone en vervolgens vond ze haar eigen stijl in één van de meest trendy zaken in Londen onder begeleiding van Pierre Gagnaire. Voordat ze naar haar volgende Europese bestemming ging in 2004, behaalde ze verschillende prijzen in culinaire competities en werd ze eerste in “Nederlandse Patisserie Award”. In deze periode bleef ze deelnemen aan de meest begeerde wedstrijden in de sector en behoorde regelmatig tot de winnaars. Tijdens haar “Tour de France” werkte ze in de keuken van verschillende Michelin sterrenrestaurants zoals Le Cinq in de Four Seasons George V in Parijs, La Villa Madie in Cassis onder het toeziend oog van Enrico Bernardo en in het Hotel du Castellet. Tenslotte eindigde ze in het het befaamde Maison Pic in Valence onder de hoede van de enige vrouwelijke drie sterren Michelin chef, Anne Sophie Pic. Met de overwinning als “Nederlandse Chocolate Master 2013” kreeg ze een ticket om deel te nemen aan de International Finale van de World Chocolate Masters in Parijs waar ze de 2de plaats kon bemachtigen en waar haar “gelaagde chocoladecake” en “gemouleerde chocoladepraline” herkend werden als de beste in de wereld. Daarna trok Marike naar Hong Kong waar ze Chef Patisserie werd in het Michelin sterrenrestaurant Caprice in de Four Seasons in Hong Kong. Door Tatler werd Marike genomineerd als Best Hong Kong Pastry Chef 2015.

Niveau

Niveau 3

Gevorderd

U bent professioneel actief, heeft een goede vakkennis en u wilt zich verder vervolmaken in het domein van chocolade. U werkt al een tijdje op professionele basis met chocolade en u kent de meeste technieken.

Voor Chocolatiers/Patissiers/Horeca (sous)chefs : U heeft een goede kennis over chocolade, basistechnieken, enz. De cursussen niveau 3 gaan dieper in op zeer specifieke onderwerpen of toepassingen voor wedstrijden enz.

Een sterk gespecialiseerde opleiding bestemd voor deelnemers met een hoog vaardigheidsniveau in het domein van chocolade.

Locatie

CHOCOLATE ACADEMY™ centre België

Callebaut heet u van harte welkom in de CHOCOLATE ACADEMY™ centre

In deze unieke Academy in Wieze kan u praktijkgerichte cursussen volgen onder de vakkundige begeleiding van de Technical Advisors van Callebaut of externe experts. Daarnaast organiseren we ook demonstraties rond verschillende thema’s in het hele land.

Of u nu de basistechnieken van chocoladeverwerking wilt aanleren of de kunst van het creëren van verfijnde chocoladegebakjes en -desserten onder de knie wilt krijgen, u vindt in de CHOCOLATE ACADEMY™ centre beslist de opleiding die u zoekt.